ST. JOHN ANGLİKAN KİLİSESİ – İZMİR

Alsancak Garı karşısındadır. 7 Nisan 1902 de hizmete giren kilise, İncil yazarı Saint Jean a adanmıştır. Kilisenin tam adı ST JOHN EVANGELİST ANGLİKAN KİLİSESİ dir. MASON KİLİSESİ diye de adlandıranlar vardır.
İngiliz, Amerikan ve Avustralya vatandaşı aktif bir cemaatin yanı sıra, yerel Protestan bir tur partileri ziyaret ederek ve büyüyen bir topluluğa hizmet vermeye devam etmektedir.1896 yılında alınan izinle kurulmuştur.1896 – 1899 yılları arasında inşa edilmiş, Cebelitarık Piskoposluğuna bağlı olarak görev yapmıştır.1910 yılında Kordon dan taşınarak inşa edilen İngiliz Konsolosluğu ile bütünleşmiştir. Halen bir İngiliz din adamı görev yapmaktadır.
Buca Azizler Kilisesi, Agia Photini diye anılan Hollanda Kilisesi gibi İzmir de GOTİK Mimarlığı tekrarlayan bir yapı örneğidir.