Hazireler

ERMENİ MEZARLIĞI – ARAPGİR – MALATYA

Malatya’nın Arapgir ilçesinde bulunan Ermeni mezarlığı onarıldı.

İlçedeki Ermeni mezarlığının, daha önce Arapgir’de yaşayan Ermeni vatandaşların çocukları ile Arapgir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından onarılması nedeniyle düzenlenen törene, Kaymakam Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Müftüsü Turgay Papurcu, Beyoğlu Ermeni Uç Horan Kilisesi Başpapazı Müron Ayvazyan, İstanbul Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, İstanbul’dan gelen ve Arapgir’de yaşayan Ermeni vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından düzenlenen ayini yöneten Beyoğlu Ermeni Uç Horan Kilisesi Başpapazı Müron Ayvazyan, Türkiye’nin başka yerlerinde olduğu gibi, Arapgir’de de Ermeniler ile Müslümanların dost ve kardeşçe yaşadığını söyledi.

Ayvazyan, “Uzun zamandır kullanılmaz halde olan Arapgir Ermeni Mezarlığının yenilenmesi ve hizmete geçirilmesi için mezarlığı yenileme çalışmalarını takip eden İstanbul Ermeni cemaatinden Arapgir kökenli kardeşlerimize yetkili makamlarca gösterilen ilgi ve katkılar her türlü takdirin üstündedir. Arapgir Çobanlı Mahallesindeki Ermeni Mezarlığının restore çalışmalarını düzenli bir şekilde yapan emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yüce Rabbimiz devletimize zeval vermesin, daimi muzaffer kılsın. Asırlar boyu bu topraklarda yaşamış, toprağından, suyundan ve havasından yararlanmış biz Ermenileri de anavatanımızdan mahrum etmesin. Tanrı hepinizi korusun” dedi.

Kaynak: AA