YAPICIOĞLU CAMİ – İZMİR

İzmir Kadife kale Altay Mahallesi 806 sokakta bulunan caminin yapım tarihi kesin olarak bilinmiyor. 19 yüzyılın ilk yarısında inşa edildiği düşünülmektedir. Moloz taş ve harç karışımıyla yapılmış olan caminin duvarları sıvalıdır. Fevkani yapının ibadet mekanı dikdörtgen planlıdır. Ortada tromp geçişli bir kubbesi vardır.Son cemaat yerinde ise üç küçük kubbesi bulunur.

Mihrap ve minber mermer malzemeden yapılmış olup, iç mekan süslemelerinde  değişik motifler ile yoğun alçı kullanılmıştır. Minaresi 1959 yılında Mehmet Kuzgunkaya isimli bir şahıs inşa ettirmiştir. Cami avlusunun dış kısmında bir çeşme bulunmaktadır. Çeşmede bulunan kitabede caminin H1312 / M1894 yılında tamir ettirildiği öğrenilmektedir.