UĞURLU CAMİ – KONYA EREĞLİ – KONYA

Ereğli Belediyesi Ereğlili vatandaşlar tarafından yaptırılan Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii’nin çevre düzenlenmesi Uğurlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Koç, tarafından yapılarak hizmete açılacak olan Uğurlu Caminin açılış törenine tüm Ereğli halkını davet etti.

Koç yaptığı açıklamada, “Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile Ereğli’ye güzel bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’ın izni ile mübarek Cuma günü cuma namazı öncesi düzenleyeceğimiz törenle camimizin açılışını yapacağız. enleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Özkan Özgüven yaptığı açıklamada, “Cami inşaatı bitmiş durumda. Çevre düzenlemesini de Belediye olarak biz gerçekleştireceğiz. Ereğlili vatandaşlarımızın maddi ve manevi katkıları ile yapılarak ortaya çıkardığı bu eser birçok kez tartışma konusu oldu. Yeri ile ilgili, içeri çekilmesi ile ilgili, yapım aşamasındaki siyasi kaygılar ile birçok kez tartışılan bu camii için hayırsever vatandaşlarımızın duyarlı olması, buranın her çakılı, taşı, tuğlasına katkısı olması manidardır. Vatandaşlarımız tarafından yaptırılan bu camiye Belediye olarak bizde her türlü desteği vereceğiz. Kaliteli andezit taşı ve malzemeler kullanılarak Cami Yönetimi ve Müftülüğün belirlediği açılış tarihine kadar çalışmalarımızı bitireceğiz. Camiler şüphesiz ki Allah’ın evidir. Bu caminin yapımında hiçbir siyasinin, hiçbir kuruluşun, kişinin artısı yoktur. Ast olan vatandaştır. Halkımızın buraya verdiği emek ve katkıdır. Yapımında emeği geçenleri kutluyor, 19 Şubat 2015

KAYNAK: EREĞLİ YENİ HABER