VİLLİNGEN SCHWENNİNGEN’DEN – BADEN BADEN’E RESİMLER – ALMANYA

BADEN BADEN – ALMANYA

Baden-Baden, Almanya’nın güneybatısındaki Baden-Württemberg eyaletinde, nüfusu 54.531 olan bir kaplıca şehridir. Schwarzwald (Karaorman) Dağlarının kuzeybatısında, Oos Deresinin kıyısında Ren Nehrinin 10 km doğusunda, Fransa’nın Strassburg şehrine yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunur.

ETİMOLOJİ

Roma yerleşkesi olup kaplıcaları olan pek çok şehir gibi burası da, Latince Aqua(Doğal Su) adıyla anılıyordu. 3. yüzyılda ise Kayser Caracalla tarafından kaplıca yaptırılan şehir, Aurelia Aquensis adını aldı. Ortaçağdan sonra ise şehir sadece Baden olarak adlandırıldı. Şehrin bu adı, 1100 yılında Verona Markisi II. Hermann için inşa edilen Hohenbaden kalesinden de gelmektedir. 12. yüzyılda Baden, Markilik unvanını aldı. 19. yüzyılda Markilik, Dükalığa yükselince yöre toprakları olan Baden Dükalığı ve bugünkü Baden-Württemberg Eyaleti, adını Baden şehrinden aldı.

COĞRAFYA

Konum: Baden-Baden ilçesi’nin toprakları, Rastatt’ın toprakları ile çevrilidir. Baden-Baden, Kuzey Karaormanlar’ın, batı ucunda, buradan 13 km sonra Rastatt yakınlarında Murg ile birleşen Oos deresinin vadisinde yer almaktadır. Şehrin batısında Vorberg ve deniz seviyesinden 112 metre aşağıda olan Oberrhein Tiefebene (Yukarı Ren) ovasında yer almaktadır. Vorberg ovasında bağcılık yapılmaktadır. Baden-Baden’ın en yüksek dağı, deniz seviyesinden 1.002,5 m yükseklikte olan Badener Höhe’dir ve Karaormanlar içinde yer alır.

BADEN BADEN GEZİLECEK YERLER

Avrupa’nın Almanya ülkesinde yer alan Baden Baden yeşil doğası, termalleri, kaplıcaları, wellness otelleri, tarihi yapıları, sessiz ortamı ve lüks casinoları ile zevk düşkünlerinin vazgeçilmez tatil destinasyonlarından biridir. Doğa ve sağlığına düşkünü olanların yapabileceği ideal tatil destinasyonlarından biridir. Almanya’nın karaormanları bölgesinde kurulan şehri aynı zamanda Ren Nehri ve Murg vadisi ise doyumsuz manzaraları seyre dalabileceğiniz bir alman kasabasıdır. Baden Baden Dostoyevski’nin Kumarbaz isimli romanının konusunun geçtiği Avrupa şehridir. Almanya’da sonbahar önce Baden Baden’de başlar!

Almanya’nın Spa merkezi olan şehir aynı zamanda tarihi bir Almanya şehridir. Fransa ve İsviçre sınırına oldukça yakın konumdaki şehre Fransa, İsviçre ve Almanya’dan çok kolay ulaşabilirsiniz.

Baden Baden’in yüzölçümü 35,751 m² olmasına karşın nüfusu 11 milyondur. Almanya Fedaral Parlamenter Cumhuriyetinin nüfus bakımından 3. kalabalık eyaletidir. Baden Baden çalışmak ve yaşamak için en popüler eyaletlerden biridir. Niye Mi? İşsizlik oranı %5’in altında olduğu için. Güçlü bir ekonomi ve eğitim sistemi olduğundan işsizlik oranı da en alt seviyelerde.

FRİEDRİCHSBAD:

İrlanda ve Roma hamamının kombine edildiği yer hamamdan ruhunuzu dinlendiren kubbesi, büyük bir incelikle işlenmiş freskler sayesinde mekânda adeta harikalar yaratılmış. Kendinizi şımartmak ve rahatlamak için mutlaka burayı tercih etmelisiniz. Adres ve diğer tüm bilgiler için burayı tıklayabilirsiniz.

CARACALLA-THERME:

İç ve dış havuzlardan oluşan modern bir komplekstir.

Bu arada hazır termallerden bahsetmişken bu termallere haftanın belli günleri kadın ve erkek karışık girebilmekte, Hem de çıplak!!! Ama ben çıplaklıktan yana değilim, utanırım derseniz o vakit bu günler haricinde gitmenizi öneririz.

ROMAN BATH RUİNS/ROMA HAMAM KALINTILARI:

İlk hamam Romalılar tarafından yapılmıştır. Bu tür hamamlara asker hamamı denmiştir. 2000 yıllık tarihe sahip Romalılardan kalma bir hamamda kazılar sonucu bu şehirde ortaya çıkarılmıştır. Roma Hamam Kalıntıları Almanya’da en eski ve en iyi korunmuş örneğidir. Hamam kalıntılarını rehberler eşliğinde gezmek isteyenler Nisan-Kasım ayları arası ayın her 2. Cumartesi günü saat 14:00’de başlayan tur 45 dakika sürmektedir.

KURHAUS CASİNO:

Bella Epoch dönemine ait mimarisinin inceliğinin gözler önünde olduğu yapı 1821 – 1824 yıllarında mimar Friedrich Weinbrenner tarafından inşa edilmiştir. Baden Baden’in en önemli yapısı olan Kurhaus’da ister akşam yemeği yiyin, ister casino’da ya da konser salonunda keyifli vakit geçirin.

ALTES SCHLOSS/ESKİ KALE:

1102 yılında inşa edilmiştir. 11. Ve 15. Yy’da Baden uçbeylerinin yerleşkesi olarak kullanılmış kalenin gizli ve karanlık zindanlarında tarihe yolculuk yapabilirsiniz. Baden-Baden’nin, ve bölgede bulunan kara orman ile Ren nehrinin nefis manzarasını izleyebileceğiniz çok güzel bir noktadır.

NEUES SCHLOSS/YENİ KALE:

Florentine Tepesinde tüm heybeti ve ihtişamıyla konumlanmış kale Altes Schloss gibi yine Baden uçbeylerinin yerleşkesi olarak kullanılmıştır. Kale ve bahçesine giriş izni olmadığı için uzaktan bakıp resimlerini çekebilirsiniz. Kale 2003 yılında Kuwaiti Al Hassawi Group’a satılmıştır. Kalenin lüks bir otele dönüştürüleceği tahmin edilmektedir.

RUS KİLİSESİ:

Bizans stiline hakim kilisenin kubbesi altındır. Vladimir Potemkin ve Bernhard Benzer 1880-1882 yıllarında bu kiliseyi inşa etmişlerdir. Ressamlığını ise Grigor Grigorijewitsch yapmıştır.1.Şubat-1.Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilen kilisenin giriş ücreti 1 euro’dur.

Adres: Russische Kirche Baden-Baden, Lichtentaler Straße 76

STİFTSKİRCHE :

Baden Baden’nin ilk kilisesi olması nedeniyle en önemli yapılarından biri olan Stiftskirche Kilisesine Marktplatz’dan merdivenleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Kilise’nin geç gotik mimarisi ve kapısındaki oymalar kiliseyi oldukça dikkat çekici bir hale getirmiştir. Yapı orjinalde Roma Bazilikası olarak inşa edilmiş olup sonrasında uzun bir süre Baden uçbeylerinin (14 uçbeyi) mezarları olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu mezarlardan bir tanesi de Ludwig-Wilhelm (1677 – 1707)’e aittir. Her gün 08:00 – 18:00 arası açık olan kiliseyi ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Stiftskirche Marktplatz

STOURDZA CHAPEL:

Romen Ortodoks mabedi Moldovya Prensi Mihail Sturdza tarafından kurulmuştur. Mabet kırmızı, beyaz ve kahverengi kum taşından inşa edilip aynı zamanda girişteki 4 iyonik kolonun üst kısmı ve mabet kubbesi Ortodoks çarmıhı ile taçlandırılmıştır.

THE LİCHTENTHAL ABBEY :

Irmengard bei Rhein tarafından kurulup, 1245 yılından bu yana rahibe manastırı olarak varlığını sürdürmektedir.

OTOBAN KİLİSESİ:

1970’li yıllarda Friedrich Zwingmann tarafından dizayn edilen piramit şekilli modern görünüme sahip kilise Almanya’nın 28 otoban kilisesinden yalnız bir tanesidir. Adres: Autobahnkirche St. Christophorus BAB 5 (Autobahn exit: Raststätte Baden-Baden)

BADEN BADEN’DEKİ PARK VE BAHÇELER:

Oos nehri üzerindeki süslü köprülerden geçmek, koşmak, bisiklet sürmek, olgun ağaçlar altında doğanın sesini dinlemek için Lichtentaler Allee’e,

360 çeşit gül görmek istiyorsanız, 1909 yılında açılmış olan Gönneranlage parkına,

yaz aylarında Baden Baden’deyseniz serinlemek için Geroldsauer Şelalesine,

Huzurlu saatler geçirmek için Michaelsberg Parkını, 1192 mt uzunluğundaki finüküleri kullanarak Murg ve Ren vadisi manzarasını izlemek için kuzey kara ormanlarının en yüksek dağı olan Merkur’e mutlaka ziyaret etmelisiniz.

KAYNAK: VİKİPEDİ, ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ

FOTOĞRAFLAR 2010 YILINDA ÇEKİLMİŞTİR.