İBRAMAKİ SANAT GALERİSİ – KUŞADASI / AYDIN

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, 19’uncu yüzyılın sonunda Kuşadası eşraflarından İbrahim Zeki Efendi tarafından Memleket Hastanesi olarak inşa ettirilmiş ve Kuşadası Belediyesi tarafından 2009 yılında restore ettirilerek 2010 yılında kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılmak üzere hizmete açılmıştır. Kuşadası’nda denizle iç içe eski bir taş ev aslında burası. İki katı sergi alanları için ayrılmış. Duvarları orijinalliğini korumaya devam ediyor. Alçak tavanlı bu sergi salonları boyut olarak çok büyük ve geniş olmasa da küçük çapta bir sergiyi çok güzel ağırlıyor. Mevkii olarak özellikle yerli yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında hemen yol üzerinde olması dolayısıyla ziyaretçisi de çok oluyor.

İbramaki Sanat Galerisi, resim, fotoğraf, heykel, seramik sergileri, müzik ve şiir dinletileri, yaratıcı drama eğitimleri, basın toplantıları gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Geleneksel mimarisi ve konumu ile de dikkat çeken İbramaki Sanat Galerisi’nde yılda ortalama 400 etkinlik gerçekleştirilmektedir.