DİĞER TESCİLLİ SİVİL MİMARLIK ESERLERİ – ÇANDARLI – DİKİLİ / İZMİR

Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi Hıdırağa sokağında bulunan köşe bina ve yanındaki bina son dönem yapılan restorasyonlarla koruma altına alınmıştır.

Söz konusu parselde iki adet yapı bulunmaktadır. Köşe konumlu olan yapının ana beden duvarları taş olup, yapının ikinci katı yıkılmıştır. Kalan izlerden yapının cumbalı olduğu anlaşılmaktadır. Taşınmazın arka cephesinde bulunan ikinci kat duvarı halen mevcuttur. Yapının avlu giriş kapısı üçgen alınlıklıdır. Diğer yapı daha sonraki dönemde inşa edilmiş, dikdörtgen planlı düz cepheli bir yapıdır.

Yapı kırma çatılıdır ve Marsilya kiremit örtülüdür. Daha sonradan yapının cephesine Betonarme saçak ilave edilmiştir. Daha sonradan yapının cephesine muhdes olarak betonarme saçak ilave edildiği gözlemlenmektedir.

KAYNAK: DİKİLİ BELEDİYESİ KENTSEL ARAŞTIRMA RAPORU