BATTALGAZİ OTAĞI – BATTALGAZİ / MALATYA

Battalgazi Otağı ismi verilen ve ziyaret edenler adeta Selçuklu Dönemi’ne ve Osmanlı’nın ilk kuruluş yıllarına tanıklık ettiği tarihi giyecek ve silahların yer aldığı otak, büyük ilgi görüyor.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinden esinlenerek kurulan ‘Battalgazi Otağı’ tarih meraklılarının ilgisini görüyor. Korona virüs salgını nedeniyle bir süre kapalı kalan otak, 1 Haziran’da başlayan kontrollü hayat ile birlikte kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Virüse karşı hijyen başta olmak üzere birçok önlemin alındığı Battalgazi Otağı’nda, özellikle küçük ziyaretçiler ok atma gibi birçok geleneksel etkinliği de yapma fırsatı buluyor.

Diriliş Ertuğrul Dizisinin ardından Kurtuluş Osman Dizi ile de otaklarına ilginin arttığını ile getiren görevli, “Buraya gelerek o döneme ait kostümleri giyerek bir nevi o dönemi yaşıyorlar. Özellikle çocuklar, biz de atalarımız gibi olduk diyerek geçmiş tarihimizin özlemini yaşıyorlar” diye konuştu.

Otağı ziyarete gelen vatandaşlar, giydikleri elbiseler ile bol bol fotoğraf çektirirken, hediyelik eşyaları da alma fırsatı buluyor.