Köprüler

TARİHİ KÖPRÜ – SINDIRGI / BALIKESİR

Sındırgı – Kozlu – Gölcük yolu güzergâhında Gölcük’e giderken Kozlu yakınlarında bir derenin üzerinde bulunuyor. Ne yazık ki köprü hakkında hiç bir bilgiye rastlayamadık.  Köprünün kitabesi olmadığından hangi döneme ait olduğu ve isminin ne olduğu hakkında hiç bir bilgi yok. Ancak yapım tekniği ve şekline bakılarak bilgi edinilir. Son dönem Osmanlı eseri olduğu düşünülüyor.

Tek gözlü olan köprü zamanla ihtiyaca cevap vermediğinden sağlam olmasına rağmen daha büyük beton bir köprü ana yol üzerinde yapılmış, tarihi köprü kullanım dışı kalmıştır. Bu tarihi köprü kullanılmıyor.  Köprü sağlam ama yolun üst kısmında kalmış atıl durumda duruyor. Tek kemerli güzel bir taş köprü. Kaderine terk edilmiş, birçok tarihi yapı gibi…