Kaleler

FETHİYE KALESİ – FETHİYE / MUĞLA

Adres:Amintaş Kaya Mezarları Yanı Fethiye/Muğla

Muğla’nın bir ilçesi olan Fethiye’de bulunan ve aynı adı taşıyan Fethiye Kalesi, sahilden bakıldığı zaman Amintaş Kaya Mezarlarının sağında yer almaktadır.

Çok eski dönemlerde yapılmış olan bu kale, Haçlı seferlerinin ardından bir yerleşim alanı olarak kullanıldığı bilinmektedir. Fakat buna dair kesin bir bilgi yoktur.

Muğla’nın Fethiye ilçesininde bulunan tarihi güzelliklerden biri olan Fethiye Kalesinden bahsedeceğimiz bu yazımızı okurken yanınıza bi kahve almanız yeterli olacaktır :):)

Fethiye Kalesi merkeze 2-3 km. uzaklıkta dağ üzerinde bulunmaktadır. Kayıtlarda Roma dönemlerinden kaldığı geçmektedir.

Kalede milli egemenliğimizi simgeleyen büyük bir Türk Bayrağı bulunmaktadır. Ortalama olarak 40-50 basamak çıktıktan sonra kaleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yüksekliği 50 metreyi bulan küçük ada biçimindeki dağa çıktıktan sonra kaleye ulaşabileceksiniz. Çevresinde yeşil ot fazla olduğu için güz mevsimlerinde genelde çobanlar koyunları ya da keçilerini beslemek için buraya getiriyorlar size de fotoğraflamak için iyi bir avantaj olmuş oluyor aslında…

Kalenin çevresinde kayalık alanların fazla olması biraz da olsa tehlike arz ediyor bu yüzden dikkatli olmanızı öneriyoruz yanınızda çocuğunuz varsa lütfen elinden tutarak kaleyi gezdirin. Bunun dışında kalenin çevresinde yüksek yerlerde fazla. Diğer değinmemiz gereken nokta ise kalenin yanında 2 tane Amintas Kaya Mezarı bulunmaktadır. İsterseniz onları da gezebilir zamanınızı biraz daha iyi değerlendirebilirsiniz. Bir başka yazımızda da bahsettiğimiz Amintas Kaya Mezarları hakkında bilgi sahibi olarak çekeceğiniz fotoğrafların değerini arttırmanıza yardımcı olabilirsiniz. Dağın sırtında bir tane kafe bulunmaktadır ancak genelde akşamları düğünler, özel günler için vs. çalışıyorlar bu yüzden normal gün içinde orada vakit geçirebilirmişsiniz emin değiliz. Bunun dışında Fethiye Kalesine çıktığınızda Fethiye’nin ayaklarınızın altında olacağını unutmayın. O eşsiz manzarayı hem izleyip hem de telefonunuz ya da kameranızla fotoğraflayabilirsiniz. Tabi ki video çekerek de anılarınıza canlılık katmak size kalmış.

FETHİYE KALESİ’NİN TARİHİ

Fethiye Kalesi’nin kesin yapılış tarihi tam olarak bilinmese de 15. yy. da Rodos Şövalyeleri tarafından onarılıp yeniden inşa edildiği düşünülen orta çağın kalesi olduğu bilinmektedir. Kale dışındaki çizimler ve eski yazıların dışında göze çarpan başka bir tarihi kalıntı bulunmamaktadır.

Kaynak: Nerede Kalınır. Com