SELMANHACILAR KÖYÜ VE CAMİ – SELENDİ – MANİSA

Selmanhacılar, Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir. Selmanhacılar Köyü Selendi ilçesine 18 km uzaklıkta ve 2010 yılı TÜİK verileriyle 357 nüfusa sahip eski bir yerleşim alanıdır. İlke çayı kenarına kurulmuştur.

Köy ile ilgili Molla Mehmet GÜRLER ’in verdiği bilgiler: Köy, civarda yerleşik altı yörükten biri olan Selman’dan isim almıştır. Bu kişinin Hacca gidip döndükten sonra “Selmanhacılar” diye anılması ve köye yerleşmesiyle köy kurulmuştur.

Köy 1930’a kadar Demirci’ye, 1930-1954 arası Kula’ya bağlı idi. Selendi’nin 1954 yılında İlçe olmasıyla Selendi’ye bağlanmıştır.

Cami 1982 yılında yenilenmiş, eski cami daha küçükmüş. Fevkani yapı olan cami içi cini süslemeleri ve ahşap tavan içi süslemeleri dikkat çekiyor.

Cami dış avlu yanında meydan çeşmesi kitabesi olmadığından tarihi bilinmese de oldukça eski bir çeşmedir.