NARİN CAMİ – TİRE / İZMİR

İzmir ili, Tire ilçesi, Bahariye Mahallesi, Narin Sokakta yer alan cami, zaviye, çilehane ve muallim haneden oluşmaktaydı. Ancak zaviyesi ile muallimhanesi korunamamıştır. Kitabesinde camiinin Pazarlı Hacı Sinan tarafından yapıldığı ifade edilmiştir. Yapım tarihi ise okunamamaktadır. Sonradan asılan mermer  kitabede 1384 tarihi vardır. Anadolu’da kimi kaleli yerlere (Narin) denmesi bu yapının da kale içinde olması nedeniyle Narin Camii adıyla ünlenmesine neden olmuştur. Caminin vakıfları içinde yer alan hamamı, kayıtlarda (Surlu Hamam) adıyla geçmektedir. Çatal Çeşmenin güney doğusunda bulunan Hamamın halvetleri ve soyunma yeri kubbesi ayakta olup, günümüzde konut olarak kullanılmaktadır. Külliye, bir zamanlar çilehanesiyle ünlüydü.