MERKEZ YENİ CAMİ – SELENDİ – MANİSA

Selendi Merkez çarşı cami Zafer mahallesindedir. Sokak başında eğimli bir arazi üzerinde dikdörtgen planlı olarak yapılmıştır. Yapılış tarihi olarak mermer kitabesinde 1957 yılı yazıyor. Yeni tamirat geçirdiği belli olan minaresi iki şerefeli ve kesme taştan yapılmıştır.

Düz çatısı kiremit kaplı, alt tavan döşemeleri ahşap malzemeden yapılmıştır. Caminin iç mekânı ahşap malzemeden yapılmıştı. Kadınlar mahveli, müezzin mahfeli, minber ve kürsü ahşap malzemeden sade olarak yapılmıştır. Caminin tek süslü yeri mihrabıdır. Mihrap nişi üzeri çeşitli bitki motifleri ile süslü alçı malzemeden yapılmıştır. İki sütünce ile çevrelenmiş mihrap nişi perde motifli desen ile süslenmiş, üst kısımlarda ayet madalyonları bulunmaktadır.