ATATÜRK MASKI – ANTALYA

Atatürk Maskı, Türkiye’nin Antalya şehrinde bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzünün beton kabartması olan heykeldir. Açılışı iki kez ertelenen anıt, Atatürk’ün 70. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2008’de açıldı. Altın renginde boyanan anıtın yapımında çimento, demir ve kum kullanıldı. 35 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek üçüncü heykeli olan anıtın genişliği ise 25 metredir. Kepez Kent Ormanı’nın girişinde konumlanan anıtın yanında yapay bir şelale bulunmaktadır. Atatürk’ün “Hiç şüphesiz ki Antalya, dünyanın en güzel yeridir.” sözü de heykelin yanında kabartma olarak yer almaktadır. Ocak 2019’da yaşanan fırtınalarda boyası akan heykelde kırıklar da oluştu. Temmuz 2019’da heykelde başlayan onarım çalışmaları dört ayda tamamlandı

Kaynak: Vikipedi