ATATÜRK HEYKELİ – BEYDAĞ / İZMİR

Beydağ Belediyesi, Cumhuriyet’in ilanının 90. yıldönümüne ithafen Atatürk heykeli yaptı.

İlçenin gözde mesire yeri Beyköy yolu üzerinde Kuvayi Milliye Parkı oluşturan Beydağ Belediyesi, parkta yer alan 5 metre yüksekliğindeki Atatürk Anıtı’nın açılışı gerçekleştirdi. Açılış törenine Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Emre Şimşek, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez, CHP’nin Beydağ ve Ödemiş İlçe Örgütlerinin temsilcileri, AK Parti ilçe teşkilatı temsilcileri, Beyköy sakinleri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde ay-yıldızlı bayrak göndere çekilirken, açılış konuşmasını Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk yaptı.

Şentürk, “Bugün 90 yaşında olan Cumhuriyetimiz bu milletin adeta küllerinden yeniden doğuşunu simgeler. O zor şartlarda işgal altında canları ve kanları pahasına seve seve şehit ve gazi olanlar Cumhuriyet’in bugünlere gelmesini sağlamıştır. Bu anıt ve park vatan için mücadele etmiş insanlarımıza bir saygıdır. Bu anıtın ve parkın görsel güzelliğinden çok bizlere geçmişimizi, atalarımızı hatırlatması önemlidir. Atatürk Anıtı ve Kuvayi Milliye Parkı geçmişe olan saygımızın ve minnetimizin bir göstergesidir. Asıl amaç aziz hatıralarını yaşatmaktır. Temel görevimiz de Atatürk’ün izinden gitmek ve koyduğu hedeflere yürümektir. Gelecek nesillerin bu ülkenin nasıl kurtarıldığını, yeniden nasıl ayağa kalktığını bilmeleri açısından önemlidir” diye konuştu.

Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan‘da, Cumhuriyet’in 90. yıla kavuşmasının sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti. Cumhuriyet’i her geçen yıl daha da ileri taşımak için çalıştıklarını aktaran Cergibozan, parkın ve anıtın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Kuvayi Milliye Parkı’nın ve Atatürk Anıtı’nın açılışı protokol üyelerince yapıldı. Beydağ Barajı’nı cepheden gören parkta yer alan kaidesi ile birlikte 5 metre yüksekliğindeki Atatürk Anıtı yerini bulmuş oldu.