Saat Kuleleri

YENİ SAAT KULESİ – BURSA

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Merih Ercan tarafından projelendirilen Yeni Saat Kulesi’nin 25 yıllık bir geçmişi vardır. Şehrin en prestijli noktasına yapılan Yarı klasik sayılabilecek bir çalışmada kinetik sanatı kullanılan Saat kulesi yaklaşık 3 aylık bir hazırlık döneminin ardından 20 günde monte edilmiş. Hareketli döner bir platform üzerine monte edilen saat kulesine ışık da eklenmiş. Döner platformda Cumhuriyet döneminde Bursa’da atak yapan tekstil, turizm ve otomotiv simgeleri ile Osmanlı devlet arması kullanılmış. Döner mekanizmalı saat kulesi, yeni haliyle göze hitap ederken, motifleriyle şehrin tarihi dokusunu ve bugünkü özelliklerini yansıtıyor. 3 kademeden oluşan ve 9,90 metre yüksekliğinde tasarlanan saat kulesi çelik konstrüksiyon üzerine kaplanan limra taşından oluşuyor.