Saat Kuleleri

İNEGÖL SAAT KULESİ – BURSA

İnegöl ilçesi Cerrah Belediyesi İnönü Caddesi üzerindedir.
Son yıllarda Çanakkale şehitlerini gündeme gelmesi üzerine İnegöl Belediyesi de bu şehitlere karşı görevini yerine getirmek için ilçede birçok faaliyetlerde bulunmuştur. Bu faaliyetlerden biri Çanakkale Şehitleri Anıtı’dır. Bu anıt 2008 yılında Hükümet önündeki Anıt alanında; İnegöl Garnizon komutanlığının ve İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Dayanışma derneğinin katkıları ile İnegöl Belediyesi tarafından yapılmıştır. Anıt 18 Mart 2008 tarihinde törenle açılmıştır.
Anıt üç kattan oluşmaktadır. Birinci katın Doğu, güney ve batı bölümlerinde Çanakkale Savaşında şehit olan İnegöllülerin isimleri yazmaktadır. Kuzey yönünde ise Şair Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu vatan kimin?” adlı şiiri ile Mehmet Akif Ersoy’dan “Allah bir daha bu memleketin, bu milletin İstiklalini tehlikeye düşürmesin. Bir daha milletimizi İstiklal Marşı yazmaya mecbur etmesin.” Sözleri yer almaktadır. Anıtın ikinci katında doğu ve batı yönlerinde Türk bayrağı, kuzey yönünde Atatürk resmi ve Güney’de ise Belediye amblemi bulunmaktadır. Üçüncü katta ise dört yönde de saat bulunmaktadır.
KAYNAK: GENC GAZETE NET.