SUNA GÜRSOY KONUŞLU KONAĞI – TAVŞANLI – KÜTAHYA

Ressam Suna Gürsoy Konuşlu 1975 yılında Kütahya- Tavşanlı da doğdu. Resim yapmaya çocukluk yıllarında başladı. Ünlü ressamlardan resim dersleri aldı. Sonra‘’Ressam Suna Gürsoy Konuşlu Konağı’’nda kendi atölyesini kurdu. Atölyesinde öğrenciler yetiştirdi. Bu çalışmalarına hâlen devam etmektedir. Kişisel ve karme sergilerde eserlerini sergiledi. Türkiye’nin önemli galerileriyle Ressam Suna Gürsoy Konuşlu evli olup; Grafik Tasarımcısı Sümeyye Konuşlu ile Görsel İletişimci Süeda Konuşlu’nun annesidir.

RESSAM SUNA GÜRSOY:

Kütahya-Tavşanlı’ da restoresini gerçekleştirdiğimiz 150 yıllık tescilli bir konak Suna Gürsoy Konuşlu Konağı. Bu restorasyon yaşadığım şehrin tarihinde bir ilk olmakla beraber kültürel ve sanatsal anlamda şehrimizin tanıtımına öncülük etmektedir.

Konak Ermeni bir usta tarafından imar edilmiş, üç katlı, kırk tane penceresi, bahçesi ve bahçesinde iki dirhem akan kaynak suyu olan, Türk mimarisi ve estetiğinin cömertçe kullanıldığı ahşap bir tarihi eser. İki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra konağın, sanat eserlerim, antikalar ve yapıldığı dönemin ince zevkini yansıtan titizlikle topladığım eşyalar ile dekorasyonunu gerçekleştirdim. Şimdi ise hem yaşam alanım, hem bir sanat galerisi, hatta bir müze ve bünyesinde üç tane resim atölyesini barındıran, geçmişle an’ı buluşturan, 150 yıllık izlere yenilerinin eklendiği, yaşayan, sırlı bir atmosferinin olduğu, köklerimin ve kimliğimin ait olduğu yer..

Kaynak: İstikbal gazetesi