Cem Evleri

YAKA MAHALLESİ ALEVİ TAHTACI KÜLTÜR MERKEZİ (CEM EVİ) – GÜZELBAHÇE / İZMİR

Yaka mahallesi İzmir’in Güzelbahçe ilçesine bağlı bir mahalledir. Kültür merkezi Yaka Mahallesi 465. Sok. No:7 bulunur.

Yaka Mahallesi’nde sosyal ve kültürel alanı olarak imar planında yer alan 741 metrekarelik yere inşa edilen üç katlı modern Kültür Evi’nde konferans salonu, kütüphane, müze, aşevi (mutfak) muhtarlık ofisi ve gasilhane yer alıyor.

Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olarak hayata geçirdiği Alevi Tahtacı Kültür Merkezi Yaka Mahallesi Cemevi;

9 Temmuz 2012’de yer tahsisi sağlandı. Harekete geçerek sayısız dede ve dernek temsilcisi ile bu projeyi tartıştık ve hazırlığımızı yaptık. 2 Temmuz 2013’te temel atarak projeyi 120 günde hayata geçirdik. Tüm emeği geçen hayırseverlere ve bağışçı dostlarımıza teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden çalıştık ve açılışı gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan’ımız ile birlikte Güzelbahçe için, İzmir için çalıştık. 20 Ekim 2016 faaliyete geçirildi.

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yanı sıra. CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM ve YDK üyeleri, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü. İlçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe örgüt yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: EGENİN SESİ

FOTOĞRAFLAR: EROL ŞAŞMAZ