YUKARI HAMAM /BABİK BEY HAMAMI – SİMAV – KÜTAHYA

Kütahya’nın Simav ilçesinde, 2011 tarihinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremde kısmen zarar gören Tarihi Babuk Bey Hamamı’nın restorasyonu tamamlandı.

Germiyan Beyliği komutanlarından Babuk Bey tarafından yaptırılan Yukarı Hamamı (Babuk Bey Hamamı) eski ihtişamına kavuştu.

Germiyanoğlu Beyliği komutanlarından Babuk Bey tarafından yaptırıldığı bilinen ve Simav halkının ‘Yukarı Hamam’ olarak adlandırdığı Babuk Bey Hamamı’nın yenileme çalışmalarına başlandığını ve kısa bir süre sonra eski haline getirileceğini açıklandı. lçenin Cuma Mahallesi’ndeki tarihi Ulu Cami’nin hemen bitişiğinde bulunan Babuk Bey Hamamı’nı gün ışığına çıkarıldı.

Birinci derecede deprem bölgesi olan Simav, 2011 yılında deprem geçirdi. Simav Belediyesi, Depremde zarar gören yapıların restorasyonu yapılırken, 15. yüzyıla tarihlenen Babuk Bey Hamamı restorasyon projesi için Tarihi Kentler Birliğinden desteğini talep eden Simav Belediyesi, Hamam Kültürü Müzesi için bir çalışma sürdürme hedefinde. Babuk Bey Hamamı, Simav fatihi Germiyan Veziri Babuk Bey tarafından yaptırılan Babuk Bey Külliyesinin (1400–1450) bir parçası. Han, hamam ve camiden oluşan Babuk Bey Külliyesinden günümüze, sadece cami kalmıştır.

Kaynak: Cekül vakfı org /simav haberleri