KURT BABA TÜRBESİ – KEMALPAŞA / İZMİR

İzmir ili; Kemalpaşa İlçesi, Turgutlu yolu üzerinde , Turgutlu’ya 4 km. kala dağ yolu üzerinde bulunur.

İran’ın eski adıyla Meşet şehrinin bir köyünde Türkmen gelinin biri arazide çalışırken bebeğini beşikte bırakmıştır. Dişi bir kurt bebeği alıp inine  kaçırmıştır. Dişi kurt çocuğu yedi yaşına kadar annelik yapmış, daha sonra halktan biri çocuğu sahiplenip büyütüp, yetiştirmiştir. Zaman içinde bu çocuk büyüyüp Türk Birliği kurarak, Ahmet Yesevi dergahında hizmetlerde bulunmuş. Daha sonraları ise Hacı Bektaş Veli dergâhında da yetişen KURT BABA Anadolu’ya İslamiyeti ve Türklüğü yaymak için seferler düzenler ve Türklüğün ve İslamiyet’in yayılması için çalışırken en son geldiği Kemalpaşa ve yörelerini de alırken vefat etmiş ve mezarı şu an türbesi olan yerdedir.