SİVRİHİSAR KÜLTÜR EVİ – ESKİŞEHİR

Sivrihisar şehirle bütünleşmiş ve ilçenin medar-ı iftiharı olan Nasreddin Hoca’nın da doğum yeri. Türk halk mizahının büyük filozofu Nasreddin Hoca, 1208’de Sivrihisar’ın Hortu Köyü’nde doğdu. Mahallenin adı 1999’da Nasreddin Hoca olarak değiştirildi. Hoca’nın evi hâlen burada varlığını sürdürüyor. İki katlı ev, belediyeden anahtarı alınarak gezilebiliniyor. Hortu Köyü Sivrihisar’a 26 kilometre uzaklıkta. Mahallede, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir de temsili Nasreddin Hoca evi yaptırılmış. Bu ev de halka açık.

Ayrıca İlçemize kazandırmış olduğumuz Sivrihisar Kültür Evi ziyarete açıldı.

Bina sahibi Atasoy ailesi babaları Süleyman Sabri Atasoy’un Kültür Evi yapılması için bağışlamışlardır.

Gelen ziyaretçileri Nasreddin Hocanın karşıladığı, misafirlerimizin konak içerisinde dinlenebilecekleri.  Çay ve kahve içebilecekleri bahçe alanının yer aldığı, Sivrihisar yöresel yemek ve giyim kültüründen, gelenek ve göreneklerinden. Sivrihisar konaklarından, ev yapılarından ve tarihten izler taşıyan, geçmişten geleceğe yolculuk yaptıran “Sivrihisar Nasreddin Hoca Kültür Evi” ilçemizin birçok değerini tanıtacak ve gelecek kuşaklara aktarılmasına aracılık edecektir.

KAYNAK: SİVRİHİSAR BELEDİYESİ

FOTOĞRAFLAR: MUSTAFA GÜRELLİ (İÇ MEKÂN: SAYIN YASEMİN YUNATCI)