RASİM PALAS OTELİ – ILICA MAHALLESİ – ÇEŞME / İZMİR

Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi, İzmir caddesi No:67 ve 73 dedir.
19. yüzyıl sonu, 20. Yüzyıl başında bölgedeki termal potansiyeli değerlendirmek üzere inşa edilmiştir. İnşa edildiği dönemde termal banyoları vardır. Atatürk Çeşmede bulunduğu dönemde zamanının bir kısmını bu otelde geçirmiştir.
Yapı birbirine bağlı üç bloktan oluşmaktadır. Kuzeydeki ana binanın büyük kısmı iki katlı olmakla beraber , merkezine denk gelen kısımda üçüncü kata bir mekan ayrılmıştır. Güneydeki iki blokta tek katlıdır. Kuzeydeki ve güneydoğudaki blokta odalar var iken , güneybatıdaki blokta salon, lobi, restoran bölümleri bulunur. Kagir malzeme ile yığma tekniğiyle yapılmıştır. Kırma çatılı, kiremit örtülüdür. Binanın kuzey cephesinde ikinci ve üçüncü katında balkon vardır. Zemin katta kapı ve pencere olarak kullanılan yüksek açıklıklar lento ve söveli, üst katlardakiler basık kemerlidir. Günümüzde yapının bir kısmı kafeterya olarak işletilmekte iken şu an restorasyona başlanmıştır.