ATATÜRK’ÜN KAHVE MOLASI KAMELYASI –GÜZELBAHÇE – URLA / İZMİR

ATA’NIN KAHVE MOLASI
Ulu Önderimiz İzmir seyahatlerinin birinde, İzmir’den, o yıllarda şirin bir kasaba olan Urla yönüne giderken Yemişçi Ailesinin Güzelbahçe’deki evlerine konuk oluyor. Ve çiftlik içindeki bu şık kulübe de (KAMELYA-KAMERİYE) kahve içiyor.
Yemişçi Çiftliği Hala yeşil olma özelliğini koruyor. Atamızın kahve içtiği bu yer şu anda hala dimdik ayakta biraz elden geçmiş ama orjinal haliyle…Hemen yanında da Yemişçi Çamı var. Yemişçi Çamı Anıtlar kurulu tarafından Anıt Ağaç olarak tescil edilmiş.105 Yaşında ve yirmi metre uzunluğunda.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Bel Kahve’den İzmir’e girişinde araçlarını tahsis eden Yemişçi ailesinin çiftliği üzerine kurulu mekan 200 yıllık bir tarihi içinde saklıyor.
Yüce Atatürk’ün misafir edildiği köşk, kahve içtiği tarihi kamelya günümüze kadar doğal haliyle korunmuş olup tarihi içinde saklamaya devam etmektedir.
Eğer gidip görmek isterseniz. Güzelbahçe de Gizlibahçe yazan bir tabela göreceksiniz. O tabeladan içeri girin Yemişçi sitesi var geçin ve dümdüz toprak ama sorunsuz yoldan dümdüz devam edin. Yol sizi oraya çıkaracaktır