MÜESSER AKTAŞ ETNOGRAFYA MÜZESİ – ESKİ MORDOĞAN – KARABURUN / İZMİR

20 yıllık bir koleksiyona sahip olan Müesser Aktaş; Kültür Bakanlığı bağlı  Çeşme müzesine müracaat ederek; objeleri kayıt altına aldırdı. 2007 Yılında evinin bağımsız bir katında sergileyerek yarımadanın turizmine katkıda bulundu. İçerisinde tahmini 500 parça değeri olan parçalar bulunmaktadır. 2007 yılından bu yana 2000 üzerinde ziyaretçi geldi. Her geçen gün artan objeler ve  mekanın yetersizliğinden mekan arayışı içine girildi. Mordoğan mahallesinde 1932 yılına ait İlkokulu kiralayarak tamirini başlanmıştır. Mordoğan Belediyesi ve projeye destek veren dostları sayesinde binanın tamiri bitmiş, ve müze ziyarete açılmıştır.   Bu müzenin yarımadamıza katkı sağlayacağı gelecek nesillere kültür mirasını bırakmak hedeflenmektedir. Mordoğan  Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih evi web sayfasını ziyaret ediniz…