YEŞİL HAMAMI – BURSA

Yeşil Caddesi üzerinde, Yeşil türbenin batısında yer alan hamam, bugün yıkılmış bulunan Yeşil Medresesine gelir olarak yaptırılmıştır. Fatih döneminde Sofu Bedreddin, Köse, Türbedar Köse Ali Paşa adları ile anılan bir zat tarafından yaptırılmıştır. Köseler medresesi vakfıdır.
Tek hamam sınıfındandır, soğukluk bölümünün üzeri tek kubbe ile örtülüdür. Soğukluğun ortasında sekizgen mermer havuz yer alır. Buradan ılıklığın sağında kare bir mekan, solunda ise helalar bulunmaktadır. Ilıklıktan sıcaklık bölümüne geçilir. Sıcaklık bölümündeki duvarların önünde sekiz adet kurna yerleştirilmiştir. . Bu kurnaların arasından açılan kapılardan halvet odalarına gidilir. Hamamın mülkiyeti şaha aittir. Günümüzde turistlere yönelik hediyelik eşyaların satıldığı iş yeri olarak kullanılmaktadır.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü