ŞEHİT ER NECATİ GALAN ÇEŞMESİ – KOZBEYLİ – YENİ FOÇA / İZMİR

Çanakkale Nara Burnu açıklarında 1953 yılında bir yük gemisi ile çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısında şehit düşen Foçalı Er Necati Galan anısına Kozbeyli Köyü girişine 49 yıl önce yaptırılan çeşme, Foça Çıkarma Filosu Komutanlığınca yenilendi.
Çalışmaların tamamlanmasından sonra, Çıkarma Filosu Komutanı Tümamiral Tayfun Uraz, 4. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Jandarma Tuğgeneral İbrahim Yaşar, Foça Kaymakamı Cafer Yıldız, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtsever, Köy Muhtarı Hayrettin Günindi, şehit erin yakınları ve halkın katılımıyla çeşme önünde tören düzenlendi.
Yöredeki diğer tüm çeşmeler su sıkıntısı nedeniyle yazın belirli saatlerde açılırken, bu çeşme hiç kapatılmıyor ve üç adet musluğu gürül gürül akıyor.
Tadı çok güzel olan bu kaynak suyu her seferinde Dumlupınar Şehitlerini anmaya da vesile oluyor.