KAPUCU CAMİİ – KIRŞEHİR

Osmanlı dönemine ait olmakla birlikte kesin yapım tarihi bilinmemektedir. Yapıya üç kubbe ile örtülü son cemaat yerinden girilmektedir. Asıl ibadet mekanı kare planlı olup kubbe ile örtülüdür.

Kırşehir Şehir merkezindedir. Cacabey Medresesine 100 metre uzaklıkta olan cami Osmanlı dönemi eseridir. Kapucu Mehmet Paşa’dan adını alan cami, bugün Kapıcı Camii olarak anılmaktadır.
Kırşehir merkezde yer alan ve kesme taştan inşa edilen bu cami, 1960 yılında yeniden inşa edilmiştir. Giriş kapısı üzerinde bir kitabe mevcuttur.
Cevat Hakkı Tarım bu kitabenin bir Selçuklu camiinden getirilip buraya yerleştirildiğini belirtmektedir.
Cami üç gözlü son cemeat yeri ve kare planlı haremden meydana gelmektedir. Önceki yapıdan günümüze yalnızca minaresi kalmıştır. Günümüzde, harikulade kalem işi süslemelerle bezenmiştir.
KAYNAK : KIRŞEHİR VALİLİĞİ