ANNELER ANITI – BUCA / İZMİR

Park 38.396690 enlem ve 27.170589 boylamda ve 1025 sokakta yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Yaylacık Mh. Ve Buca ilçesine bağlıdır.

2017 yılında İzmir’in Buca ilçesi Yaylacık Mahallesi’nden Marmaris’e 13 Mayıs Anneler Günü tatili için giden ancak bindikleri tur midibüsünün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden 24 kişi tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Kazanın izleri yüreklerden silinmezken, hayatını kaybedenlerin hatırasını yaşatmak için acının yıldönümünde “Yaylacık Anneleri Parkı ve Anıtı” açıldı.

Buca Belediyesi 2018 yılında Muğla’nın Marmaris ilçesine Anneler Günü kutlamasına giderken geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren 24 Buca’lıyı unutmadı, anılarına Anneler Parkı ve anıtı yaptı.

KARANFİL MOTİFLİ ANIT

Karanfil motifli Anneler Anıtı’nın etrafına korkunç kazada hayatını kaybeden.  Fatma Sevindik, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Selda Altay, Ayşe Kolcu, Melisa Şele, Feray Akın, Gülüzar Kılıç, Cemile Sönmez.  Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü. Leman Kılıç, Zübeyde Çalık, Armağan Sertbaş, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Mübeccel Dedeoğlu, Münire Güler, Sultan Karadağ ve Serpil Kaldırımcı’nın isimleri anıta yazıldı.