EĞLENHOCA KÖYÜ – KARABURUN / İZMİR

Mordoğan – Karaburun yolu üzerinde Mordoğan’a 5 km. Karaburun’a 12 km. mesafede deniz seviyesinden oldukça yüksek , dağ yamacında Karaburun’un şirin bir köyüdür.
1505 yılında kurulduğu, halkın geneli Yörük olduğu, tarım , hayvancılıkla ve bağcılıkla uğraşıldığı2012 nüfus sayımında 400 kişi sayıldığı , yaz aylarında 600 kişi üzerine çıkıldığı muhtarlıktan alınan bilgilerdir.
Köyün tamamı sit alanı olduğundan fazla bir yapılaşma olmuyor. Karaburun köylerinin tamamında Atatürk anıtı olduğu gibi Eğlenhoca köy meydanında da Atatürk Anıtı yeşil bir alan içinde bulunmaktadır. Köyün bir girişinde bir de çıkışında çeşmelerinden güzel su akmaktadır.
Köy meydanında ; 2 adet kahvehane, 1 köy odası,1 ilköğretim okulu, 1 sağlık ocağı, 1 fırın ile 1902 yılında yapılmış tarihi bir camisi vardır. Cami yapısı ve içinin süslemeleri ile dikkat çekicidir.
Yemyeşil bir ortam içinde , sıcak kanlı insanları ve tarihi yapısı ile görülmesi gereken bir yerdir.