Cem Evleri

OCAK KÖYÜ KONUK ve CEMEVİ – KEMALİYE – ERZİNCAN

Ocak Köyü’nde bir ev Ocak Köyü; Doğu Anadolu’nun şirin bir köşesinde yer alan, Hıdır Abdal Sultan tarafından kurulan ve günümüze kadar 700 yıllık geçmişi ile tarihi ve turistik değerlere sahip; dik bir yamaçta, bahçeler arasında havası ve suyunun temizliği ile dikkat çeken bir köydür. Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı, yaklaşık Elazığ-Malatya-Sivas-Erzincan illerinin birleştiği noktada; Arapgir ve Kemaliye yolu üzerinde Dutluca yol ayrımından 2,5 km Kuzeydedir. Ocak; dik bir yamaçta, bahçeler arasında, havası ve suyu çok güzel modern bir köydür. Ocak’tan güneye doğru bakıldığında ufukta Keban Gölü’nü, doğusunda Munzur Dağları’nı, batısında Göl Dağı’nı gören nefis bir panoramik manzara ile karşılaşılır… Ayrıca köyde gelen konukları ağırlamak için bir de konuk evi bulunuyor.

Bunun yanı sıra, sahip olduğu;

HIDIR ABDAL SULTAN Türbesi

Kültür Merkezi

Kütüphanesi

Müzesi

Köy Okulu

Güneş Enerjili Hamamı

Spor Tesisi

Alışveriş Merkezi

Çocuk Parkı

Bilardo Salonu

Resim Galerisi

Helikopter Pisti

Otopark Alanı

Misafirhanesi

Cem evi ve Aş evi

Asfalt Yolları

Çeşmeleri ve İçme Suyu

Taş Fırını

Modern Mesire Yeri

Tarihi evleri

Tertemiz havası

gibi değerleri ile eşi benzeri olmayan, İyilik ve güzelliği bir yücelik olarak yaşayan insanların, Hıdır Abdal Sultan’ın ocağıdır…

KAYNAK: HANİTAT.ORG