RUFAİ TEKKESİ – SEYH AHMET VEHBİ EFENDİ TÜRBESİ – MANİSA

Rufai Tekkesi (Antakyavizade Ahmet Vehbi Tekkesi) İbrahim Çelebi Mahallesinde İbrahim Çelebi Camii’nin tam karşısında yer almakta olup dikdörtgen planlıdır, bu tekkeye halk arasında Entekkeliler Tekkesi de denilmektedir. Dışarıdan bakınca ev zannedilmektedir, giriş kapısı üzerinde kitabesi bulunmaktadır.

Rufai tarikatına mensup Antakyavizade Ahmet Vehbi Efendi 1835 yılında bu tekkeyi yaptırmıştır, türbe içinde Ahmet Vehbi Efendi ile oğlunun ve bahçesinde ise ileri gelen müritlerinin kabirleri bulunmaktadır. Türbe içinde iki adet sanduka, zikir salonu, kitaplık ile dışında bir sofa, karşı tarafında bir oda, mutfak, W.C. ve abdest alacak mekan ile girişin sağında duvara monte edilmiş tarihi bir çeşme yer almaktadır.

KAYNAK: Manisa’da Denge Gazetesi