Saat Kuleleri

KARAMAN SAAT KULESİ – KARAMAN

Karaman Saat Kulesi, Karaman ilinin Merkez ilçesinde Alişahane, Atatürk Bulvarında bulunan saat kulesi. Aktekke Kent Meydanı projesi kapsamında 2009 yılında Karaman Belediyesi tarafından ; 6 bin metrekarelik bu alanda projenin bir diğer ayağı olan Saat Kulesinin de çalışmalarını başlattık. Meydanımızla bütünlük sağlayacak olan Saat Kulesi, çelik konstrüksiyon ve doğal ocak taşının işlenmesi suretiyle, modern tarzda bir yapı oluşturacak. Genel ebatları 260 x 260 cm ve yüksekliği 915 cm olan kulenin, içerisine yerleştirilecek olan saat ise dört cepheden birden görülebilecek. Saat kulemizde değişik ebatlarda granit ve andezit kaplama taşları kullanılacak. Bunun yanında Saat Kulesinin etrafını çevreleyecek olan 10 metre çapında ve 50 cm genişliğinde havuz yapılacak. Bu çalışmalar sonunda, çevre düzenlemesi de yapılarak Aktekke ve çevresindeki 15 bin metrekarelik alanın ilk etap çalışması bitmiş olacaktır.

Kaynak: Vikipedi