TÜDEV ÇEŞME YAT KAPTANLIĞI BİNASI- ÇİFTLİK KÖY- ÇEŞME / İZMİR

İzmir’in Çeşme ilçesi, Çiftlik Mahallesinde, Atatürk Anıtının tam karşısındadır. İki katlı kesme taştan yapılmış bina Dikdörtgen planlıdır. Doğu ve batı yönlerinde her katta dörder pencereden toplam 8 adet pencere vardır. Ayrıca bu yüzeylerin en üst kısmında yuvarlak mazgallar yapılmıştır. Binanın Güney kısmından giriş kapısı üzerine gölgelik yapılmıştır.

TÜDEV Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı izni ile “profesyonel yat kaptanlığı” eğitimi vermektedir. TÜDEV Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezinde 4 ay süreli eğitimini müteakiben 6 ay süreli yat kaptanlığı deniz stajını başarı ile tamamlayanlar Gemi adamları Sınav Merkezi (GASM)’nin yaptığı sınava girme hakkını elde etmektedir. Sınavda başarılı olanlar “yat kaptanlığı” ehliyetini almaktadırlar. Kurs süresince kursiyerlere pratik tekne kullanma eğitimleri okula ait motor yat ve yelkenli teknelerde verilmektedir.

Eğitim Merkezimizde yat kaptanlığı eğitimlerine ilave olarak ;
• Gemici Eğitimi (tayfa)