SEMT MERKEZİ (NEBAHAT TABAK EVİ) – BASMANE – İZMİR

Konak Belediyesi, Oteller Sokağı’nda bulunan “Nebahat Tabat Yetiştirme Yurdu” binasını, “Basmane Semt Merkezi” olarak kullanılmak üzere restore etti. 32 yıldır atıl durumda olan bina, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun mülkiyetinde yıllarca yurt binası olarak hizmet verdi. Yapı, bu çalışma sonucunda tarihî dokusuna yeniden kavuşturuldu,

Basmane Semti, Fettah Mahallesi, 1299 Sokak No: 7’de bulunan 450 metrekarelik binanın rölöve, yeniden tasarımlama projeleri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Fakültesi, Mimari Restorasyon Bölümü, elektrik projesi elektik mühendisi Ümit Yılmaz, statik güçlendirme projeleri İnşaat Yüksek Mühendisi Necati Uzakgören, makine mühendisliği projeleri ise Naci Uzakgören tarafından gönüllü olarak yapıldı.

Yıllarca Çocuk Esirgeme Kurumu’nun mülkiyetinde “Nebahat Tabat Yetiştirme Yurdu” olarak kullanıldıktan sonra atıl kalan binada Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, zamanında Semt Merkezi binasına tarihi kimlik kazandırıldı. Konak Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından çeşitli eğitimlerin verilmesi kararlaştırılmıştır.

KAYNAK: KENT YAŞAM