PASQUALI KÖŞKÜ (BARRY KÖŞKÜ) – E.Ü. LOKALİ – BORNOVA / İZMİR

Günümüzde Bari Köşkü adıyla bilinen yapının 19. yüzyılın ortalarında yapılmış olduğu düşünülmektedir. Pasquali Ailesinin verdiği bilgilere göre bina, babası Sakız Adasından İzmir’e göç etmiş olan tüccar Giuseppe Pasquali tarafından 1835-1840 yıllarında yaptırılmış olmalıdır. Köşkte Giuseppe Pasquali den sonra oğlu Giovanni Pasquali ile eşi Giulia Pasquali (Barry) yaşamışlardır. İtalyan Konsolosluğu tercümanı ve tüccar Polycarpe Barrynin kızı olan Giulia, çevresinde sevilen biri olduğu için veya Giovanni Pasqualinin ölümünden sonra köşke Giulianın kendi ailesinden bireyler yerleşmiş olduğu için köşkün Barry Köşkü olarak anıldığı düşünülmektedir.
Giovanni Pasqualinin 1925 yılında ölümünden sonra eşi ve hayattaki üç çocuğu René, Christine ve Josephe kalan bina 1941 yılında Bornova Ziraat Mektebinin kullanımı için T.C. Maliye Hazinesi tarafından kamulaştırılmıştır.
Bahçesinin üçte birlik kısmını yol genişletme çalışmalarından dolayı kaybeden köşk günümüzde güzel bahçesiyle üniversitenin lokali olarak konuklarını ağırlamaktadır.