OSMANLI KAHVECİSİ EVİ – BUCA / İZMİR

Buca’nın levanten evlerinden biri olan şimdiki adıyla Osmanlı Kahvecisi Köşkünün kim tarafından ve ne zaman yapıldığı hakkında bir bilgi edinemedik. Şu anda kahveyi işleten sahibinin verdiği bilgiye göre “burayı aldığımızda harap bir haldeydi, biz aslına uygun olarak restore ederek bu hale getirdik ve değerlendirdik.” diye söyledi. Fakat köşkün kime ait olduğu ve hangi tarihte yapıldığı hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi. Yakınındaki Gavrilli köşkü (şimdiki adıyla Sini Köşkü) ile aynı tarihlerde yapıldığı ve levanten ailelerinden birine ait olduğu bilinmektedir. Hatta evin merdiven altındaki şaraplığı bile aslına uygun olarak korunmuştur. Ne yazık ki köşk hakkında fazla bir bilgi yoktur.