MEHMET AĞA KONAĞI (ÇOCUK SANAT MERKEZİ) – YOZGAT

Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen ve bahçe düzenlemesi yapılan tarihi Mehmet Ağa Konağı, Çocuk Sanat Merkezi olarak çocukların hizmetine sunuldu. İstanbulluoğlu Mahallesi’nde bulunan konağın açılışında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, konakları restore ederek tarihe sahip çıkan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’a teşekkür etti. Tarihi konağın çocuk sanat merkezi olarak kullanılmasının da önemli olduğunu aktaran Yurtnaç, “Bu konakta yaşayan insanlar şanslı insanlar. Çocuklarımız da böyle güzel, tarihi bir konakta çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak büyüyecekler. Bu konağın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde çocukların hizmetine sunulması da ayrı bir güzelliktir. Çocuklarımızın şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi. Arslan, konakta çocuklara yönelik çeşitli kurslar düzenleneceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Yozgat Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi hizmete açıldı.

KAYNAK: YAZILI BASIN/ HABER 50 (21 Nisan 2018 Cumartesi )