M.ALİ AYDINLAR KONAĞI – ARAPGİR – MALATYA

Mehmet Ali Aydınlar, Malatya Arapgir doğumlu… Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski başkanıdır.24 Temmuz 1956 (59 yaşında) 1 çocuk babası.

Mehmet Ali Aydınlar oğlu Kerem Aydınlar’ın ismini taşıyan liseyi Arapgir’e kazandırdı. Ayrıca Arapgir’de Acıbadem grubu sahibi değerlı hemşehrimiz Mehmet Ali Aydınlar tarafından yaptırılan Kerem Aydinlar Fen Lisesini ve Samime Aydınlar Kültür Merkezini gezildi.

Tek kelime ile özel okuldan daha konforlu bir lise, Büyük Şehirlileri kıskandıracak bir kültür merkezi inşaa etmişler.

Mehmet Ali Aydınlar gibi Arapgir’i eğitim yatırımları boğan iş adamları vardır. Tarihi camileri ve Cem Evleri vardır. Tabi bir de Arapgir’in Konakları vardır. Arapgir ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilen sivil mimari olarak tescilli 118 yapı bulunuyor. Bunlardan 80 adedi tarihi Konaklardan oluşuyor.

İlçenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin öne çıkarılması için belediyemiz yoğun bir emek sarf etmektedir. Bu değerlerin öne çıkarılması ile birlikte, turizm potansiyellerinin harekete geçirilmesi öncelikli hedeflerdendir.

Aydınlar Konağı: Ev olarak yapılmış ve öyle kullanılmaktadır. Son dönem de yapılan restorasyonlardan biridir.

KAYNAK: ARAPGİR BELEDİYESİ VE BASIN