KARAMAN TARİHİ EVLERİ – KARAMAN

2005 yılında yürürlüğe giren “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik” kapsamında özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetindeki tescilli taşınmazların projelerinin elde edilmesi ve onarımlarının yapılabilmesi amacıyla bütçe imkanları doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığımızca maddi destek sağlanmaktadır. Tescilli taşınmaz kültür varlığı ilan edilen konak, ev gibi yapılarını restore ettirmek isteyen vatandaşlara proje ve uygulama aşamasında yapılan maddi yardımlar tamamen hibe olarak yapılmaktadır.

Karaman Merkez İlçede 65, Ayrancı İlçesinde 1 ve Ermenek İlçesinde 65 olmak üzere Karaman’da toplam 141 tescilli, kültür varlığı özelliğinde ev ve konak bulunmaktadır.

KAYNAK: KARAMAN KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ