ESKİ SAĞIRLAR VE DİLSİZLER OKULU – KONAK – İZMİR

İzmir’in Alsancak semtinde , kapalı spor salonunun hemen yanında 1800’lü yıllarda İtalyan Hastanesi olarak inşa edilen okul binası, Cumhuriyet döneminde Sağırlar ve Dilsizler okulu olarak hizmet vermiştir. Okul binası kullanılamayacak duruma gelince bir süre boş olarak kalmıştır.
1995 yılında hayırsever Sayın Salih İŞGÖREN binayı restore ettirerek 1996 yılında Konak Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak eğitim-öğretime açılmıştır. Okulun A-B-D blokları tarihi eser kapsamında kabul edildiği için hiçbir değişiklik yapılamamaktadır. Bu sebeple okul binaları eğitim öğretim için zamanla yetersiz kalmıştır. Binaların kullanımında yaşanan bu yetersizlik nedeni ile C blokta 2001 yılında ek derslikler yapılmıştır.
Günümüzde A blok atölyeler, B ve C bloklar derslik olarak, D blok uygulama oteli ve E blok ise uygulama restoranı olarak kullanılmaktadır.17 derslikli okulumuzda, 3 adet Atölye (Mutfak Servis, Bar),1 adet Bilgisayar sınıfı, bir okul kütüphanesi, bir spor odası, çok amaçlı salon, iki öğretmenler odası, bir rehberlik servisi odası, 2 memur odası, 4 adet idareci odası ve bir müdür odası bulunmaktadır.
RECEP SALİH İŞGÖREN:
Recep Salih İşgören (1925, İzmir – 6 Ocak 2011, İzmir), Türk sanayici ve iş adamı.
1996’yılında Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kendisine, yaptığı katkılardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası verdi.
Nevvar-Salih İşgören Vakfı 2010 yılında girişimci işadamı Salih İşgören ve eşi Fatma Nevvar İşgören tarafından İzmir’de kurulmuş olan bir vakıftır. Başlıca faaliyetlerini eğitim, sağlık ve kültür alanlarında gerçekleştirmektedir.
İlk kurulduğu yıllarda okullar, hastaneler, öğrenci yurtları, kütüphaneler ve klinikler kurarak bunları ilgili kamu kuruluşlarına devretmiştir. Ayrıca, ekonomik durumu iyi olmayan yetenekli öğrencilere burslar vermektedir.
Nevvar-Salih İşgören Vakfı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı üyesidir.