DİLEK PINARI (Narcissos) – ESKİ MORDOĞAN / İZMİR

Mordoğan – Karaburun yolundan ilerler iken Mordoğan döner kavşaktan sola dönülünce Eski Mordoğan yoluna sapılır. Eski Mordoğan köy yerleşimini ve Ayşe Kadın Cami gecip, 1 km.sonra tepeye ulaştığınızda DİLEK PINARI (Narcissos) 1 yazılı tabela yönünden denize doğru bozuk bir yola sapılıp biraz ilerleyince Dilek pınarına varılıyor..
Yunan Mitolojisi’nde peri kızı Ekho’ya yüz vermeyerek onu aşağılayan, bu burnu büyük halinden dolayı da tanrılar tarafından cezalandırılarak sudaki kendi aksine âşık olan avcı Narcissos, bu imkânsız sevgisi nedeniyle günden güne eriyerek acı içinde ömrünü tüketir ve en sonunda bugün Karaburun Florası’nın en önemli bileşeni olan nergis çiçeğine dönüşür. Rivayet odur ki; Karaburun coğrafyasında baharın hemen önünde dağlarda ve düzlüklerde açan o sarı-beyaz renkli güzelim çiçekler, belki de yüzlerce yıldır bu topraklarda sudaki izini arayan Narcissos’un bugünkü mirasçıları olmalıdır.