CUMHURİYET OKULU – HAFİK – SİVAS

Okul Hafik ilçesi YenImahalle semti SIvas Caddesi NO: 2 dedir.

Okulumuz 1915 yılında Koçhisar Mektebi adı ile eğitim-öğretime hayatına başlamıştır. Sivas Valisi Muammer Bey tarafından yaptırılan okulumuz, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Cumhuriyet İlkokulu adını almıştır.

Okul binası tek katlı olup taş duvar 6 derslikli, 2 koridor salon, idare odaları olarak inşa edilmiştir. Binanın iki kapısı kesme taştan kemerli olarak yapılmıştır. Pencereleri de kapılar gibi kesme taşla kemerli olarak yapılmıştır. Eski okul binamızın günün ihtiyaçlarına cevap verememesinden ötürü il özel idaresi tarafından 16 derslikli yeni okulumuz 1993 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir

1993 yılında yapımı tamamlanan ve eğitim öğretim hayatına başlanan yeni binamızın açılışını dönemin Sivas valisi Aydın GÜÇLÜ tarafından yapılmıştır. 18/08/1997 yılında 4306 sayılı kanun gereğince okulumuz ilköğretim okulu statüsüne kavuşmuş olup Cumhuriyet İlköğretim Okulu adını almış ve 4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte tekrar Cumhuriyet İlkokulu adını alarak eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. 16 derslikli okulumuzda Kütüphane, Fen Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarı, Rehberlik Odası, İngilizce Dersliği, Sosyal Etkinlik Dersliği, Özel Eğitim Sınıfı bulunmaktadır.

KAYNAK: HAFİK CUMHURİYET OKULU TANITIM