7 KIZLAR ZEYTİNLİK İLK OKULU – TEPEÇİK – İZMİR

Tepecik’in Güney mahalle kısmı 1163 sokakta bulunan 7 KIZLAR ZEYTİNLİK İLK OKULU şu an bakımsızlıktan yıkılmak üzeredir.

1857 yıllarında Fransızlar tarafından şu andaki ALSANCAK DEVLETLET HASTANESİ Yapımında çalışanların inşaat bitene kadar yatakhane olarak kullanılması için yapılmış daha sonra hastanedeki Fransız 7 Rahibeye hibe etmişler, kısa dönem 7 kızlar Rahibe okulu olduktan sonra bir dönem de Fransız yetimhanesi olarak görev yapmıştır. Bir dönem de düğün salonu olarak daha sonra sahipleri tarafından kullanıldıktan sonra uzun yıllar ZEYTİNLİK İLK OKULU olarak hizmet etmiştir.

140 yıla yakın bir geçmişi olan yapı birkaç yıl boş ve atıl olarak durmakta, yıpranıp elden çıkmaktadır.
Mülkiyeti anıtlar kurulu ile Belediye de olan yapı Restorasyon yapılması için beklemekte her geçen gün daha da yıpranmaktadır.

Kaynak: Çevrede yaşayanlar
i