İZMİR TARİH VE SANAT MÜZESİ III – İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi  tarafından  2004 Yılında  yapılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen Tarih ve Sanat Müzesi, Kültürpark’ta;   3 bin 820 metrekare kapalı, 9 bin 500 metrekare açık olmak üzere toplam 13 bin 320 m2 alan içinde yer alıyor.

Müze, üç ayrı binada ve üç ayrı bölümden oluşuyor. Girişte sağdaki bina, taş eserlere, ortadaki bina seramik eserlere ve soldaki bina da değerli eşyalara ev sahipliği yapıyor.

KIYMETLİ ESERLER BÖLÜMÜ

Bu salonda üç ayrı bölümde muhtelif malzemeden yapılmış İzmir ve çevresinin Arkaik, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait altın, gümüş ve değerli taşlardan yapılmış süs eşyaları, cam eşyalar, sikkeler gibi  en nadide eserleri sergilenmektedir. Salonun sağ bölümünde MÖ.6.yüzyıldan başlayarak Osmanlı Dönemi’nin sonlarına kadar altın, gümüş ve bronz sikkeler yer almaktadır. Salonun ortasında kapalı bir mekan hazine dairesine ayrılmış olup, burada Erken Tunç Çağı’ndan Bizans Dönemi’ne kadar olan altın, gümüş ve kıymetli taşlardan oluşun takılar bulunmaktadır.
Salonun sol bölümünde ise pişmiş toprak, cam ve madeni eserler ayrı ayrı vitrinlerde yer almaktadır.

İzmir’in tarihi geçmişi ile ilgili bilgileri somut örnekleriyle görüp öğrenilecek güzel bir mekanı herkesin ziyaret etmesi dileğiyle…..

Kültürpark – İzmir
Pazartesi  hariç her gün