MüzelerHazireler

DOĞANCILAR KÖYÜ MEZARLIĞI – BUCA  / İZMİR

Doğancılar Köyü, Buca merkez yani Kasaplar Meydanı’ndan yaklaşık 22 kilometre mesafede bulunuyor. Burası Buca’nın en yüksek yerlerinden bir tanesi, bu nedenle hem havası güzel hem de doğası, üstelik kadın muhtarı var.

Doğancılar Köyü son yıllarda bir özelliği ile daha öne çıkıyor, o da Lavanta Bahçeleri. Artık Türkiye’nin pek çok yerinde görmeye alıştığımız lavanta tarımı Doğancılar’da da yapılmaya başlanmış, salıncakları, havuzları ile İzmirlilerin Isparta veya Burdur’a gitmesine gerek bırakmamış. Lavanta tarlalarına gittiğinizde bal sormayı da unutmayın, balları da pek güzel.

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Doğancılar Mahallesi, Köy Kahvesi’nde konuştuğumuz vatandaşlar tarafından köyün yaklaşık 300-350 sene önce kurulmuş olabileceğini söylediler. Mezarlıktaki Mezar taşları o dönemlerden kalması da sözleri doğrular nitelikte.

Mezarlık Köyün doğu girişinde, köyün üst tarafında bulunuyor. Oldukça eski bir mezarlık. Mezarlığın etrafı duvarla çevrilmiş oldukça bakımlı bir mezarlık. Bir mezarın taşında en eski H.1235 tarihi okunuyor. Bu da yaklaşık Miladi 1819 tarihine denk geliyor. Demek ki köy ve bu mezarlık bu tarihten daha eski gibi görünüyor.