Mesire Yerleri

SASALI DOĞAL YAŞAM PARKI – İZMİR

İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI
Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak 1937 yılında Kültürpark içerisinde 18 dönüm alanda kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürüldü.
İzmir Doğal Yaşam Parkı yapım çalışmaları 2006 yılında başladı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarıyla iki yıl içinde hizmete alındı.
Hayvanların, doğal ortamlarına yakın barınaklarında özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı, kısa sürede İzmir’in cazibe merkezlerinden biri haline geldi. İzmir Doğal Yaşam Parkı, 425 bin metrekare alan üzerinde 125’ten fazla türde 1500’e yakın hayvanı ve 240’den fazla bitki türünü bünyesinde barındırıyor. Hayvan sayıları ve çeşitliği artarken, ziyaretçilerin refahı ve özellikle çocukların eğitimleri konularında parkta yeni çalışmalar da yürütülüyor.
İzmir Doğal Yaşam Parkı açıldıktan kısa bir süre sonra Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ne (EAZA) adaylık başvurusunda bulundu. Geçirdiği inceleme ve denetimlerden sonra 3 Nisan 2011 tarihinde EAZA’ya tam üye oldu. EAZA,41 ülkeden 345 üyesi ile, biyo çeşitliliğin tehlike altında olduğu ve canlı türlerinin tükendiğine dikkat çekerek, hayvan türlerinin korunması konusunda kampanyalar yürütüyor.