Mesire Yerleri

MİMAR SİNAN PARKI – KAYSERİ

İç Anadolu Bölgesi’nde büyük bir bölümü, Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde de küçük bölümleri olan Kayseri, kuzeyinde Yozgat ve Sivas, doğusunda Sivas ve Kahramanmaraş, güney ve güneydoğusunda Adana, güneybatısında Niğde, batısında da Nevşehir illeri ile çevrilidir. Kayseri ticari faaliyetleri ile ünlü bir şehirdir tarih boyunca bu özelliği ile Anadolu’nun önemli bir ticaret merkezi olmuştur. İç Anadolu Bölgesi’nin tamamında olduğu gibi, karasal iklim hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer.

PARKLAR VE MESİRE ALANLARI

Türkiye’de çoğu insan boş vakitlerini değerlendirmek, doğa ile iç içe olup keyifli vakit geçirmek için park ve mesire alanlarını tercih eder. Yürüyüşler yapıp sakin bir vakit geçirmek için uygun olan bu alanlar aynı zamanda çocuklu ailelerin de çocuklarının rahatça oyun oynayabileceği için sıkça ziyaret ettikleri yerlerdir.

MİMAR SİNAN PARKI

Dünyanın ilk tıp merkezi olan Gevher Nesibe Tıp Müzesini içinde barındıran ve Osmanlı dönemi baş mimarlarından Mimar Sinan’dan adını alan Mimar Sinan Parkı 150.000 m² alana sahip içinde 1000 kişilik oditoryum, büyük gezinti havuzu, trafik eğitim alanı, basketbol sahası ile şehrin merkezinde oluşturulmuş dinlenme alanlarındandır.