Mesire Yerleri

GÖLPARK KEMALPAŞA – İZMİR

Kemalpaşa ilçe merkezine 2 km. mesafede Torbalı karayolu üzerinde Kemalpaşa belediyesi tarafından yapılan yeni bir sosyal tesis. Muazzam bir coğrafyaya sahip olan Kemalpaşa da yapılan bu tesis Kemalpaşa’nın gelişmesine katkında bulunacaktır.

Kemalpaşa dünyaca ünlü kirazının ardından dağ ve doğa turizmi, organik tarımı, köyleri ve mesire alanları ile İzmir ve çevresinde yaşayanların şehir gürültüsünden uzaklaşabilecekleri önemli alternatiflerden sadece bir tanesidir.

2018 yılında yapımı tamamlanan Gölpark, Gölet dâhil 550 bin metrekare alanıyla, içerisinde rıhtımlar, açık hava tiyatrosu, miniatürk, 2 adet iskele, kafeler, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile harika bir yer. Gölpark’ın yeşil alan büyüklüğü 160 bin metrekare. 27 bine yakın tatlı su balığının bulunduğu göletin çevresinde 4500 adet çeşitli türden ağaç, endemik bitki ve çiçek çeşidi yer almaktadır. Yürüyüş ve koşu yolunun büyüklüğü ise 18 bin metrekare. Yapay bir dere ve yapay bir şelale ve gölet içerisinde fıskiye ve ışıklandırma sistemleri ile Osmanlı kayıkları bulunuyor.

Ayrıca Gölet girişinin sol tarafına hayırsever işadamlarının katkılarıyla çift minareli büyük bir cami yapılmış.

Göl yapay bir göl değil, Göl etrafında yürüyüş alanları, rıhtım ve benzeri çalışmalar yapılıp gölün doğallığı bozulmadan Gölpark projesi hayata geçirilmiş. Yemyeşil bir doğa içerisinde aileniz ile birlikte iskelesinde yemek yiyip çay içebileceğiniz. Osmanlı kayığı ile göl içerisinde gezip Göl park koridorunda yürüyebileceğiniz güzel bir mekân.

Adres: Çinili Köy Mahallesi Küme Evler – Kemalpaşa / İZMİR