Mesire Yerleri

EKŞİSU MADENSUYU VE MESİRE YERİ – ERZİNCAN

Şehir merkezine 11 km uzaklıkta, eski Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde bulunmaktadır. Ekşisu, doğal maden suyunun çıktığı, geniş park alanlarının bulunduğu, yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği, Erzincan’ın en gözde mesire alanlarından biridir. Şehir Merkezine 11 km uzaklıkta bulunan ve son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla bir piknik alanından çok bir eğlence merkezine dönüşen Ekşisu Mesire Alanı, yaklaşık 100 bin m² lik alana sahiptir.
İçerisinde oyun alanları, eğlence havuzları, yürüyüş yolları yöresel yemeklerin sunulduğu restoranlar ve oturma grupları bulunan mesire alanı, özellikle ailelerin hoş vakit geçirebilecekleri bir mekandır.
Burada yer alan çeşmelerden akan ve Böğert adıyla anılan maden suyu, çeşitli hastalıklara iyi gelmekte; anemi, karaciğer, mide, bağırsak ve safra yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Maden suları, Erzincan Belediyesi tarafından yaptırılan tesislerde Böğert Madensuyu diye etiketlenerek şişelenmekte, yurt çapında dağıtımı ve satışı gerçekleştirilmektedir.